Twee linkerhanden? Hier 5 klustips

Blog Twee linkerhanden? Hier 5 klustips

Klussen in en rondom het huis kan gezellig én leuk zijn, helemaal als je vooruitgang ziet. Toch vinden veel mensen klussen vervelend omdat het natuurlijk veel geld kost, en niet iedereen is er even goed in. Met deze vijf klustips helpen wij jou een handje.

1 Begin met het voorwerk

Als je een gerichte klus in gedachten hebt, is het verstandig om een aantal dagen van tevoren het voorwerk te doen. Plak bijvoorbeeld de randen af of verplaatst de meubels uit de ruimte waar jij aan de slag wil. Zo kun jij op de klusdag meteen aan de slag.

2 Zorg goed voor je gereedschap

Als je professioneel gereedschap hebt is een pluspunt, maar dan wil je er natuurlijk ook goed voor zorgen. Spray je gereedschap na gebruik in en berg het gereedschap op in de kist waar die hoort. Zo heb je het gereedschap snel bij de hand.

3 Niet meer op je vingers slaan

Ben jij er ook bang voor dat je met de hamer op je vingers slaat? Houd de spijkers dan niet vast met je vingers, maar met een kam. De spijker blijft zo staan in de kam, zodat jouw vingers gespaard blijven.

4 Uitglijden op de ladder

Als je de ladder op wil klimmen, bestaat er een kans dat je uit kan glijden. Wanneer je een jutezak op de onderste tree bindt, is die kans drastisch verminderd.

5 Gelijmde stukken vastmaken

Lijm is hartstikke sterk en daar kom je pas achter als je twee vastgelijmde stukken uit elkaar wil halen. Hoe doe je dit? Met natuurazijn! Laat de azijn even intrekken en de lijm lost zich vanzelf op.

Recente berichten