Deze outfits staan perfect boven de Dr. Martens

Blog Deze outfits staan perfect boven de Dr. Martens

De boots van Dr. Martens zijn niet meer weg te denken! De stoere laarzen zijn razend populair en inmiddels maken ze deel uit van veel kledingkasten. Een reden hiervan is dat deze schoenen tijdeloos en comfortabel zijn. Welke kledingstukken draag je nou boven de Docs en wat juist niet? Je leest het hieronder.

Waar komen Dr. Martens vandaan?

Een hospik uit de Tweede Wereldoorlog had behoefte aan laarzen die de slechte weers- en leefomstandigheden aankonden. Daarom had hij een stevige schoen ontwikkeld met een luchtkussen in de zool. Toen mensen inzagen hoe ideaal de schoenen waren, volgden steeds meer mensen de schoen te dragen. In de jaren zeventig werden de Dr. Martens helemaal hip onder de rockers. Langzamerhand was de schoen steeds vaker te zien bij festivalliefhebbers, casual meiden en nette vrouwen. 

1 Welke jeans dan ook

Of het nou een skinny, baggy of mom jeans is: de Dr. Martens staat goed en fashionable onder elke jeans. Hiermee geef je jouw outfit een stoere look. Combineer de jeans met een damescoltrui of een schattige crop top. Zo houd je jouw outfit vrouwelijk. Natuurlijk kun je als man de Dr. Martens ook goed combineren met een herencoltrui en een skinny jeans!

2 Met een jurkje

De ideale mix tussen schattig en stoer creëer je door onder je jurk of rok jouw vette Docs te dragen. Is het fris buiten? Draag dan een panty en doe een jas erover. Lange of korte jas: allebei zal het erg leuk staan. 

3 Laat je sokken zien

Waar we enkelsokjes dragen bij sneakers, dragen we juist hoge sokken bij Dr. Martens. Vaak dacht je dat het not done was om de sokken te laten zien, omdat het niet mooi staat. Bij Dr. Martens is dat juist het tegendeel: het staat juist cool om je sokken boven de laarzen uit te laten komen. Zo kun je jouw sokken met die schattige franjes eindelijk weer dragen.

Recente berichten